TXL Calamiteiten advertentie

Gemeente Texel

Bij die welbekende sirene op maandagochtend gaat een belletje rinkelen. Deuren en ramen gesloten, radio en tv aan. Maar ben je zelf wel voorbereid op een calamiteit? Het klinkt simpel, maar lang niet iedereen heeft goede rookmelders of een naambordje bij de deur. EN/OF helpt de gemeente helpen! We schreven de tekst, gaven tips over de 'to-do-lijstjes' voor de gast op het eiland en verzorgden de opmaak.

De Lieuw folders

De Lieuw

Agrarische natuurvereniging De Lieuw zette meerdere wandelpaden uit voor toerist en Texelaar. Via leuke boerommetjes ontdek je geheime plekjes in het Texelse land. En passant zie je de meest unieke plantensoorten en scheren weidevogels over je hoofd, druk kwetterend om hun nestjes veilig te stellen. EN/OF maakt de complete huisstijl voor De Lieuw, van folders tot borden in het landschap.

Opdrachtgever

Wooltex

Website Tex-Lin

Tex-Lin

Jacco Vinke, de man achter het meest hygiënische bedrijf van Texel, is naast buurman ook klant van EN/OF. We maakten Jacco's online etalage. Hier kun je zien hoeveel Texelse bedrijven dankzij Tex-lin glanzen en blinken. Jacco adviseert over de juiste producten en levert linnengoed aan bedrijven en logiesverstrekkers.

» Bekijk deze site

Woontij Ondernemersplan

Opdrachtgever

Woontij

Een plan in de vorm van een boekje. Met treffende teksten en prachtige foto's. Een bewaarexemplaar waarmee we veel respect oogstten bij vakgenoten en waar de klant stil van werd... EN/OF redigeerde de inhoud, deed interviews, schreef verhalen en kaders. En zorgde voor een prettig leesbaar plan in een aantrekkelijk jasje.


Website Eelman Transport

Eelman Transport

Bloembollen, Wehkamp-pakketjes, koeien, aardappelen... De chauffeurs in dienst van familiebedrijf Eelman vervoeren nagenoeg alles van en naar het eiland. De knaloranje vrachtwagens zijn op de weg niet te missen. EN/OF heeft ervoor gezorgd dat ze ook online goed vindbaar zijn.

» Bekijk deze site

Website Tjempaka

Woontij

In Den Helder, op het terrein van het voormalige Lidwina ziekenhuis en vlakbij het winkelcentrum en het station, verrijst een nieuwbouwproject in de wijk Tjempaka. EN/OF maakte een in het oog springende verkoopbrochure en website over deze 16 starterswoningen in opdracht van Stichting Woontij.

» Bekijk deze site

VVV Dagje Texel

Opdrachtgever

VVV Texel

Tekst

Opdrachtgever

Bonne Mechanisatie

Website Vredelust

Bungalowpark Vredelust

De eigenaren van dit vakantiepark aan de rand van het bos zijn klant vanaf het eerste uur. Hun park bevindt zich op loopafstand van bos, strand en zee. De mooie ligging grote tuinen en gezellige bungalows verkopen zichzelf: EN/OF maakt het makkelijk met een pakkende site en handige online boekingsmodule.

» Bekijk deze site

Opdrachtgever

TVO

Groeten vanaf Texel auto

Videolux

Ondernemer John Smit zit boordevol ideeën. Hij staat tijdens het seizoen op Texelse pleinen en straten met een leuk videoconcept: degroetenvanaftexel. Hij filmt een persoonlijke vakantiegroet van gasten, die ze vervolgens via mail en online naar de thuisblijvers sturen. EN/OF maakte een opvallend ontwerp voor de auto. Kom je hem tegen? Doe ook ons de groeten!

Opdrachtgever

DBB polderman & de boer

Krim Magazine

Vakantiepark De Krim

Hoe lekker is het om aan het begin van je vakantie een magazine te krijgen, waarin echte en verrassende verhalen over Texel staan. EN/OF ontwikkelde het concept van het Krim Magazine, regelde out-of-the-box denkende fotografen, schreef teksten en bewaakte de productieplanning. Onze ontwerpers gingen zich creatief te buiten aan pakkende pagina's en we leverden de gedrukte exemplaren op De Krim.

Opdrachtgever

Hotel Opdiek

De Noordkroon display

De Noordkroon

Je hebt een prachtig product in huis. Gemaakt van bestanddelen uit de wolvacht van Texels bekendste inwoner: het Texelse schaap. Goed tegen roeibillen, schaatswangen, jeuk bij spataderen, schrale huid. En zo kunnen we nog even doorgaan! Om de potjes aan de man/vrouw te brengen, maakte EN/OF een handige display. Het eilandgevoel spat eraf: winkeliers geven het graag een plekje op hun toonbank.

Website De 12 Balcken

Taveerne De 12 Balcken

Je kunt ons ervoor wakker maken. De saté van De Balcken; wereldberoemd op Texel! Je drinkt er een lekkere wijn of bier bij. De Balcken heeft een heuse biersommelier in de gelederen. Tijdens de maandelijkse proeverij vertelt hij alle ins en outs, terwijl jij 'woorden omzet in daden'. EN/OF ontwierp en bouwde nieuwe site, De Balcken vult hem met verhalen en nieuws.

» Bekijk deze site

Opdrachtgever

Makelaardij Eelman & Adviseurs

Website Salon Henri

Salon Henri

Een kapperszaak die al sinds 1936 bestaat. EN/OF maakte voor deze ervaren haar- en beautyspecialisten een eigentijdse website. Ook hebben we hen geholpen om de eerste stappen op Facebook te zetten.

» Bekijk deze site

Opdrachtgever

Sea Cosmetics

Opdrachtgever

Strandpaviljoen Paal 17

Mobiele site De Muy

De Muy

Bekijk deze site met uw mobiel

Website CKV Texel

Opdrachtgever

OSG De Hogeberg

Texel is rijk aan kunst en cultuur. De OSG stimuleert jongeren om voorstellingen te zien of zelf workshops te volgen. Docenten CKV klopten bij EN/OF aan voor een spetterende site mét beheersysteem. Jongeren kunnen er online activiteiten kiezen en hun rapportages uploaden. Docenten kijken alles achter de schermen na. Bij goedkeuring gaat het licht op ‘groen’. Geen gedoe meer met Excellijstjes of vergeten verslagen in een tas. Iedereen is dankzij het systeem 24/7 op de hoogte!

» Bekijk deze site

Nieuwsbrief Hotel Opduin

Opdrachtgever

Hotel Opduin

In Grand Hotel Opduin weten ze wat échte gastvrijheid is. Kom je overnachten, dan word je ondergedompeld in heerlijke luxe. Via de e-mail nieuwsbrief, door EN/OF vormgegeven en technisch uitgewerkt, verrast Opduin haar gasten. Je vindt er hotelaanbiedingen of leuke themaweekenden; van whiskey proeven tot vogelexcursies. Dan krijg je toch gelijk zin om weer een trip naar het eiland te boeken?

» Bekijk deze site

DBB huisstijl

Opdrachtgever

DBB Polderman & De Boer

Bij Texelduinen, verhuurder van bijzondere vakantiewoningen, hoort een passende huisstijl. Trendy, strak en met mooie natuurlijke eilandtinten.

Texeler brochure

Texelwool/Texeler wolfabriek

Het slaaplabel Texeler is al tientallen jaren beroemd om haar grondstof: goddelijk zachte schapenwol van Texelse schapen. Sinds de overname door slaaplabel en wolfabriek Texelwool maakt EN/OF de Texelerbrochure voor afnemers.

Opdrachtgever

Texel Duinen

Zilt & Zo advertentie

Zilt & Zo

tekst

De Noordkroon verzenddoos

De Noordkroon

Bestel je potjes bij De NoordKroon, dan krijg je geen fantasieloze verzenddoos, maar een complete eilandbeleving thuisgestuurd. De verpakking laat er geen misverstand over bestaan waar je online hebt geshopt! Boerin Renske lacht je toe en licht een tipje van de sluier op rond haar succesrecept. Doe je de deksel open, dan liggen de potjes in een bedje van wol. EN/OF houdt van creatieve uitdagingen en maakte een passend ontwerp, waarbij je 'rondje' langs de schapen maakt.

Opdrachtgever

Lima Telecom

Website De Noordkroon

De Noordkroon

Renske van den Tempel van De Noordkroon begon ooit met een pannetje pruttelend schapenwolvet en kruiden. Nu produceert een kleinschalige fabriek legio wolvetproducten. In 2002 benadert ze EN/OF: 'ik wil een site'. Haar webshop volgt een jaar later. Waar anderen nog twijfelen, pakt Renske door. Zo was ze een pionier met haar webshop voor afnemers. Renske bedient met haar schapenwolcosmetica boerderijwinkels, pedicures, drogisterijen en consumenten in Belgie, Nederland en Duitsland.

» Bekijk deze site

Website Strandpaviljoen Paal 9

Strandpaviljoen Paal 9

EN/OF mag verschillende strandpaviljoens tot haar klantenkring rekenen. Dit betekent overleggen met de klant aan het strand met de wind in je haar. Dit 'verzetje van de geest' leidt tot mooie producties. EN/OF ontwikkelde de huisstijl van Paal 9 (en zus 12) en vertaalde deze treffend door in de site.

» Bekijk deze site

Website Hotel Op Diek

Hotel Op Diek

Deze klant bezit een prachtig hotel op het oudste deel van Texel, aan de rand van het dorpje Den Hoorn. EN/OF zorgde ervoor dat het hotel, een authentieke stolpboerderij, online vindbaar is. Op de praktisch ingerichte site kun je de sfeer van het hotel proeven en direct boeken.

» Bekijk deze site

Wervingsfolder Ecomare

Ecomare

Ecomare staat met 300.000 bezoekers per jaar in de top 10 van Nederlandse musea. En is een gerespecteerde informatiebron over de Texelse natuur voor professionals en liefhebbers. EN/OF maakt voor deze toppubliekstrekker folders en zorgt ervoor dat het drukwerk om door een ringetje te halen is.

Opdrachtgever

Notariskantoor Hoogerheide

Website Vincent Eilandkeuken

Opdrachtgever

Restaurant Vincent Eilandkeuken

Een eigenzinnige chef-kok met een duidelijk beeld voor ogen van de ideale site. EN/OF maakte hem, inclusief teksten. We weten uit ervaring: die gerechten die je aan de rand van het bos krijgt voorgeschoteld, zijn héérlijk.

» Bekijk deze site

De Lieuw bord

De Lieuw

Trek je wandelschoenen aan en ontdek de mooiste plekken in het Texelse land. De Lieuw laat je kennismaken met eilandse natuur. Er zijn routes voor doorgewinterde wandelaars en kortere ommetjes. Leuk voor kinderen: de trekpontjes over het kanaal. EN/OF vertelt de geschiedenis van het poldergebied via informatieborden.

Brochure Dennenoord

Opdrachtgever

Vakantiecentrum Dennenoord

Er zijn gasten die al jaren komen. En geef ze eens ongelijk. Op het vakantiepark, grenzend aan het bos, kun je heerlijk vakantie vieren. Comfortabel accommodaties in een groene omgeving, knusse speeltuinen voor de kleintjes. EN/OF mag zich ook tot de ‘vaste’ gasten rekenen. De brochure is van onze hand; we regelen de fotografie (met echte gasten), schrijven teksten en verzorgen de opmaak en het drukwerk.


Website De Bolder

De Bolder

De vraag van de directeur van deze sociale werkplaats: maak een site die laat zien hoe het personeel van De Bolder elke dag 'gewoon aan het werk' is voor tientallen opdrachtgevers door heel Nederland. Dit leidde tot een praktische site zonder toeters en bellen.

» Bekijk deze site

Opdrachtgever

Bookzo

Website De Wit Speciality Oils

De Wit Speciality Oils

Ze vormen de basis van vitamines, crèmes en medicijnen: de oliën van De Wit Speciality Oils. Het familiebedrijf levert vanaf Texel en vanuit het Engelse North Lincolnshire plant- fruit- en visolie aan fabrikanten over de hele wereld. EN/OF rekent dit bedrijf uit 1978 al jaren tot haar vaste klantenkring. We maakten onder andere de website, leveren drukwerk en beursstands.

» Bekijk deze site

Folders TX10

Opdrachtgever

Blom/Boom

Hoe recht door zee wilt u het hebben? EN/OF maakte voor twee vissers, die jaarrond toeristen rondvaren over de Waddenzee, een treffende en duidelijke folderlijn. Met korte teksten, die je de loopplank over ‘lokken’. Ons communicatieadvies: een duidelijke scheiding en profilering van de drie boten waarmee de Texelaars het Wad opgaan.


Website Waddenhavens

Opdrachtgever

Waddenhaven Texel

De Wadden zijn in trek bij vaarfanaten. De zeiljachten, platbodems en andere boten die aanmeren in de jachthavens, willen graag weten of er plek is, voordat ze koers zetten naar het eiland. Voor de Waddenhavens maakte EN/OF een handige site. Je kunt checken of er plekken beschikbaar zijn.

» Bekijk deze site

Dennenoord brochure

Dennenoord

Er zijn gasten die al jaren komen. En geef ze eens ongelijk. Op het vakantiepark, grenzend aan het bos, kun je heerlijk vakantie vieren. Comfortabel accommodaties in een groene omgeving, knusse speeltuinen voor de kleintjes. EN/OF mag zich ook tot de ‘vaste’ gasten rekenen. De brochure is van onze hand; we regelen de fotografie (met echte gasten), schrijven teksten en verzorgen de opmaak en het drukwerk.

VVV Wadsapp posters

Opdrachtgever

VVV Texel

Tekst

zadelschaap VVV Texel

VVV Texel

Een leuke gimmick of nieuwe Texelambassadeur? In een brainstorm met VVV Texel zag het zadelschaap het levenslicht. Onderdeel van de najaarscampagne, waarvoor wij diverse uitingen maakten. Texelfans en bezoekers van de 50+-plusbeurs konden er eentje winnen. En mogelijk is er een hoofdrol voor hem weggelegd, zodra de lammetjes weer in de wei dartelen. Wordt vervolgd…

Heidi Amende

Heidi Amende | Tekstschrijver, communicatieadviseur, eigenaar

Schrijft: beeldend en to the point
Oog: voor details
Podiumplek: in de band Suitcase
Geeft toe: dat ze Grey’s Anatomy kijkt
Wordt gewekt: door de kaskraker ‘Mama Se’ (K3), vertolkt door dochter Sarah (2,5)

Texelduinen huisstijl

Opdrachtgever

Texelduinen

Bij Texelduinen, verhuurder van bijzondere vakantiewoningen, hoort een passende huisstijl. Trendy, strak en met mooie natuurlijke eilandtinten.

Website New Holland

Opdrachtgever

New Holland

De Texelse familie De Wit, handelaar is olie, heeft een eigen fabriek in Engeland. Daar worden 24/7 zaden geperst. EN/OF zorgde ervoor dat afnemers via de site een indruk krijgen van de mogelijkheden.

» Bekijk deze site

Kerstkaart Vredelust

Bungalowpark Vredelust

Ja, het gebeurt nog en wordt anno nu juist extra gewaardeerd. Vredelust kies er elk jaar bewust voor om vaste gasten een fijn nieuw jaar en een heerlijke kerst te wensen via een gedrukte kerstkaart. EN/OF heeft er in de afgelopen jaren al een flink aantal bedacht, ontwerpen en gedrukt.

Opdrachtgever

Schlepers Gevelspecialisme

Website Texelduinen

Opdrachtgever

Texelduinen

Als je echt wilt overnachten in een 'pareltje' op Texel, dan surf je naar de site van Texelduinen. Een verhuurder met allerlei bijzondere accommodaties. Van een appartement in een stolpboerderij - mét bedstee - tot een huisje aan de dijk. Ook zakelijke groepen kunnen bij Texelduinen terecht voor een avontuurlijke trip naar Texel, van A tot Z geregeld. EN/OF ontwierp de site en koppelde deze aan het reserveringssysteem Bookzo.

» Bekijk deze site

KNRM Lifeguard folder

KNRM

Een dagje strand is heerlijk. En lekker geruststellend: KNRM Lifeguards die paraat staan in geval van nood. De professionele strandwachten weten als geen ander hoe je veilig aan zee bivakkeert. In deze folder geven ze het 'publiek' nuttige tips. EN/OF helpt een handje mee en zorgde voor een duidelijk ontwerp, waarin je in no time op de hoogte bent van alles wat je zelf kunt doen.

Advertentie Peuterplezier

Opdrachtgever

Stichting Peuterplezier

Stichting Peuterplezier leidt de peuterspeelzalen in vier dorpen op het eiland. De leidsters leveren een bijdrage aan de ontwikkeling van de Texelse peuters. EN/OF maakt teksten die potentiële ouders enthousiast maken voor de ontwikkeling van hun dreumes. Een tekst met een wervende en informatieve inslag.


Opdrachtgever

Bert van der Wal

Opdrachtgever

Nioz

Sail advertentie

VVV Texel

Tientallen prachtige Tall Ships op de Reede van Texel. Het was voor één keer geen beeld uit vervlogen tijden, maar een indrukwekkend schouwspel anno 2013. Op de dijk bij Oudeschild kon je de windjammers spotten. De geur van versgebakken vis lokte je naar de haven, waar de kraampjes het rijke VOC-verleden verbeelden. Kunst- en cultuurliefhebbers genoten van allerlei optredens, waaronder die van bandoneonspeler Carel Kraayenhof. EN/OF ontwierp de flyer, schreef teksten en regelde het drukwerk.

Silvia Schraag

Silvia Schraag | Ontwerper

Sterk: in het complete plaatje
Werkt: het beste op 3 FM
Fabriceert thuis: grappige kinder-kamer-schilderijtjes
Wakker te maken: voor dagje playa del aya (paal 12)
Houdt: van haar autominnende mannen
Onafscheidelijk: van haar zonnebril

Opdrachtgever

Kaapskil museum van jutters en zeelui

Website Walter Project

Opdrachtgever

NIOZ Texel

Het WaLTER-project staat voor'Wadden Sea Long-Term Ecosysteem Research'. Het is een initiatief van een aantal instituten en organisaties dat meerjarige metingen en onderzoek in het Waddengebied uitvoert. Op de site kun je data en informatie vinden. Het NIOZ stapte met het ontwerp ons kantoor binnen; EN/OF verzorgde de technische kant.

» Bekijk deze site

Krim Magazine

Opdrachtgever

De Krim

Een bladformule waar we trots op zijn. Het blad herbergt mooie inhoudelijke achtergrondverhalen en interviews met échte mensen. EN/OF ontwikkelde het concept en zorgde dat het magazine stond als een huis. We doen de vormgeving en schrijven artikelen.


Website Woutershok

Opdrachtgever

Camping Woutershok

't Woutershok is niet alleen een prachtige natuurcamping. Je krijgt er een warm welkom van familie De Graaf, die al jaren beheerder is. Met je caravan of tent sta je middenin het Texelse bos. Terwijl je de wind door de bomen hoort suizen, vergeet je alles om je heen. Relaxen puur sang. Het is dat wij geen doorgewinterde kampeerders zijn... Wie een kijkje neemt op de site, komt alvast in de stemming.

» Bekijk deze site

Expositie

De Lieuw

EN/OF lekker op dreef! Expositie over de visserij in Oosterend gemaakt. Bezoekers van de Peperhof kijken hun ogen uit. En wij ook! Leuke samenwerking met Expotise, mooie opdracht van De Lieuw. Stap binnen en luister ook naar verhalen van enthousiaste vrijwilligers.

VVV Vakantiebeurs flyer

VVV Texel

Het overgrote deel van de Texelgangers boekt een Texeltrip via VVV Texel. De marketingafdeling van dit Texelse boekings- en informatieplatform is jaarrond bezig om online en offline zichtbaar te zijn. EN/OF ondersteunt hen; we leveren ideeën en in het oog springende middelen.

Website Kinderopvang Olmenhoeve

Kinderopvang Olmenhoeve Texel

Hoewel het geboortecijfer op Texel laag is, zijn er genoeg studerende of werkende ouders die een beroep doen op professionele opvang voor hun kroost. De Olmenhoeve is een kinderopvang in De Waal en Den Burg. Deze opvang is kind aan huis bij EN/OF. We ontwikkelden de huisstijl en maken doorlopend offline en online producties.


» Bekijk deze internetsite

Kopwerk kalender

Stichting Kopwerk

Kopwerk is een onderwijskoepel die 25 protestants christelijke basisscholen in de kop van Noord-Holland aanstuurt. EN/OF maakt voor deze stichting onder andere de jaarkalender met inspirerende beelden en teksten. Hangt boven de bedden van zo'n 100 leraren en relaties!

Website Hotel Opduin

Hotel Opduin

Op de toppen van de Texelse duinen ligt het 4-sterren Grand Hotel Opduin. Zodra je de lobby instapt, proef je de sfeer van luxe en verwennerij. Het thema 'Hamptons van de Wadden' komt in alles naar voren. Ongekende gastvrijheid, een modern interieur waar je de invloed van de zee terugziet. En dat wil Opduin ook online uitstralen. EN/OF ontwierp en bouwde een stijlvolle site, waarmee je alvast in de stemming komt! Uiteraard met koppeling naar het online boekingsysteem van het hotel.

» Bekijk deze site

Rabobank Digizine

Opdrachtgever

Rabobank Noord-Holland Noord

EN/OF levert elk kwartaal een aantal puntige teksten voor dit digitale magazine van Rabobank Noord-Holland Noord. In een kort bestek de kern van de zaak beschrijven, dat is het motto. Als ware woordkunstenaars brengen we sfeer en informatie samen in een pakkende tekst.


VVV Magazine

Opdrachtgever

VVV Magazine

Voor vakantiegangers die vooraf het 'Texelgevoel' willen opdoen, is er het Texel vakantiemagazine van de VVV. Met mooie eilandfoto's en een overzicht van de leukste slaapadressen op het eiland. EN/OF tekent voor het ontwerp en verzorgt het drukwerk.

Opdrachtgever

Strandpaviljoen Paal 12

Mobiele site Opduin

Hotel Opduin

Bekijk deze site met uw mobiel

Stand De Wit Speciality Oils

De Wit Speciality Oils

De plant- fruit- en visoliën van De Wit worden wereldwijd verhandeld. Het Texelse familiebedrijf staat op tientallen beurzen om zichtbaar en in gesprek te blijven met wereldwijde afnemers. De Wit heeft op haar beurt de beursstand bij EN/OF afgenomen.

EN/OF Ontwerp & Communicatie

EN/OF Ontwerp & Communicatie

EN/OF vertaalt je boodschap in een compact, beeldend of juist puntig verhaal. We schrijven siteteksten, achtergrondverhalen, sfeerartikelen, nieuwsbrieven, advertenties en alles wat je nodig hebt om je bedrijf in the picture te zetten.


Internetsite De Bolder

Opdrachtgever

De Bolder

Een bedrijf met een sociaal gezicht. De Bolder is: gewoon aan het werk. Om mensen met een beperking een toekomst te bieden. Binnen het productiebedrijf, waar afnemers als Forbo aankloppen voor goede producten. Of bij Texelse bedrijven, waar een detacheringsplek mensen helpt weer in het arbeidsproces te komen. EN/OF zet zich graag in voor dit bijzondere bedrijf. We adviseren, schrijven teksten en maken onder meer folders, de internetsite en de advertentielijn.


Website Zorgverzekering Texel

Opdrachtgever

Ab de Wijn

In de wereld van de zorgverzekeringen zie je soms door de bomen het bos niet meer. De één biedt een aantrekkelijke premie, de ander wint het op de dekking. Specialist Ab de Wijn deed 'warenonderzoek' en selecteerde een tweetal verzekeringen die er - naar zijn professionele advies - uitspringen qua prijs en kwaliteit. EN/OF zette de site op en adviseerde over de look en feel.

» Bekijk deze site

TESO brochure

TESO Bootdienst

Als we vertellen dat we op Texel wonen, krijgen we vaak de vraag: 'moet je dan met de boot?' 'Ja, dat is verreweg het handigst', antwoorden wij dan diplomatiek. EN/OF maakt jaarlijks verschillende uitingen voor Teso, een onderneming die grotendeels in handen is van Texelaars. De informatiebrochure is bijvoorbeeld van onze hand.

Opdrachtgever

Strandpaviljoen Paal 9

Website JoJo Texel

Opdrachtgever

JoJo Mode

Op het meest knusse plein van Texel vind je JOJO. Een modezaak waar je tip-top gekleed de deur uitgaat. Ondertussen ben je geholpen door Texelaars met kennis van de laatste modetrends. Ze gaan regelmatig naar de 'overkant' om de mooiste merken voor je in huis te halen. EN/OF maakt de site, waarop de eigenaren hun blog bijhouden en je ook online kunt shoppen via de webshop.

» Bekijk deze site